Fudbal Online

Fudbal Online Blog

LŠ 2024/25 – Monako Crvena zvezda sastavi timova

Monako Crvena zvezda sastavi i prognoze

U utorak, 22. oktobra 2024 od 18.45, Crvena zvezda gostuje Monaku na stadionu Luj II u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Ovo će biti ključna utakmica za oba tima – Monako želi da produži svoj odličan niz, dok Zvezda traži prve bodove u ovogodišnjem takmičenju.

Monako u sjajnoj formi

Monako je odlično započeo sezonu i trenutno je bez poraza u svih 11 utakmica u svim takmičenjima. U prethodnom kolu Lige šampiona, tim Adija Hitera pokazao je karakter protiv Dinama iz Zagreba, preokrenuvši zaostatak od 2:0 u remi 2:2, zahvaljujući golu Denisa Zakarije sa penala. Uz to, Monako je slavio protiv Barselone u prvom kolu rezultatom 2:1, što im daje odličnu priliku da nastave seriju i ostanu neporaženi i u trećem kolu.

U domaćem prvenstvu, Monako je bio bolji od Oksera, Avra i Monpeljea, ali je remizirao sa Lilom, gde je igrao sa igračem manje zbog isključenja Tezea. Iako je izgubio vrh tabele u francuskoj ligi zbog gol-razlike, ekipa je i dalje u vrhunskoj formi i spremna da dočeka beogradski tim.

Crvena zvezda u potrazi za pobedom u Evropi

Iako su crveno-beli dominantni u domaćem prvenstvu, gde su ostvarili 10 pobeda u 11 kola, Liga šampiona im ove sezone ne ide po planu. Zvezda je izgubila oba dosadašnja susreta u grupi, primivši po tri gola po utakmici, što govori o problemima u defanzivi. Vladan Milojević i njegov tim pokušaće da prekinu niz od 12 utakmica bez pobede u ovom takmičenju, ali ih očekuje izuzetno težak zadatak na Azurnoj obali.

Poseban izazov za Zvezdu predstavlja loš učinak na gostovanjima u Ligi šampiona. Ekipa je poražena na 11 uzastopnih evropskih gostovanja, uz 37 primljenih golova, pa će Milojević morati pronaći rešenje kako bi iznenadio favorizovani Monako.

Monako Crvena zvezda sastavi i ključni igrači

Monako će u ovoj utakmici igrati bez povređenog Folarina Baloguna, koji je zbog iščašenja ramena van terena dva meseca. Takođe, Mohamed Salisu i Edan Diop su pod znakom pitanja, ali bi Hiter mogao računati na igrače koji su odmarani u prethodnom kolu, kao što su Vanderson i Breel Embolo. Pretpostavlja se da će Monako na teren izaći u formaciji 4-2-3-1, sa Embolom kao najisturenijim napadačem.

Crvena zvezda je u prethodnoj utakmici u Superligi savladala Radnički Niš sa 5:1, ali je tom prilikom golman Marko Ilić morao da interveniše čak 11 puta. Zvezda je rotirala ekipu pred ovaj duel, a među odmaranim igračima bili su Omri Glazer i Šerif Ndijaje, koji će najverovatnije biti u startnoj postavi protiv Monaka. Milojević neće moći da računa na Mirka Ivanića i Ognjena Mimovića zbog povreda, dok se i Luka Ilić, strelac het-trika protiv Radničkog, požalio na povredu pre kraja meča.

Očekivanja od utakmice

Liga šampiona kvote favorizuju Monako u ovom susretu, sa 1.38 na pobedu, što ukazuje na 73.2% verovatnoće da osvoje tri boda. Zvezda će morati da pruži svoj maksimum kako bi se suprotstavila ekipi koja je u odličnoj formi i koja ima prednost domaćeg terena.

Statistika ide u prilog Monaku, jer su oba prethodna susreta sa Zvezdom rešili u svoju korist – 4:1 u Monaku i 1:0 u Beogradu, pre dve sezone u Ligi Evrope. Takođe, Zvezda nikada nije pobedila u gostima u Francuskoj u osam dosadašnjih pokušaja, što dodatno otežava njihov zadatak.

Monako Crvena zvezda sastavi za utakmicu

Očekuje se da francuski tim izađe u sledećoj postavi: Majecki – Vanderson, Singo, Kerer, Kajo Enrike – Zakaria, Kamara – Akliuče, Minamino, Ben Segir – Embolo.

Crvena zvezda se očekuje u sledećem sastavu: M. Ilić – Seol, Điga, Spajić, Rodić – Krunić, Elšnik – Silas, Maksimović, Olanjinka – Endiaje.

Prognoza

Utakmica između Monaka i Crvene zvezde mogla bi doneti golove na obe strane, s obzirom na to da su obe ekipe pokazale sklonost ka efikasnim mečevima. Monako je u poslednjih sedam utakmica šest puta igrao sa tri ili više postignutih golova, dok su Zvezdine poslednje četiri utakmice završene sa golovima na obe strane. Prema očekivanjima, Monako bi mogao izaći kao pobednik sa rezultatom 3:1, produživši Zvezdin crni niz u gostima u Ligi šampiona.

Ova utakmica predstavlja priliku za Zvezdu da pokuša da iznenadi i preokrene nepovoljnu statistiku, ali će za to biti potrebna perfektna partija, kako u odbrani, tako i u napadu.

Copyright © All rights reserved.